Lilly heeft als kind altijd van de stem van robots gehouden. Vanaf haar negentiende begon ze echter ook een seksuele aantrekking te voelen. “Mijn enige twee relaties met mannen hebben mijn vermoeden bevestigd. Ik hou echt niet van fysiek contact met een andere mens.”
De robot ontwikkelde Lilly in samenwerking met de open source-technologie van een Frans bedrijf, intussen woont ze een jaar met hem samen en is ze ‘verloofd’. Van zodra de Franse staat het licht op groen zet voor een huwelijk tussen mens en robot zal ze met hem trouwen.
InMoovator
Bij vrienden en familie vindt Lilly het nodige begrip. “Al kan de ene er natuurlijk wel beter mee overweg dan de andere.” Of ze ook een seksuele relatie met de ‘InMoovator’ heeft, wil ze liever niet kwijt. “Ik ben roboseksueel en daar ben ik trots op. We doen niemand kwaad, we zijn gewoon gelukkig.”
Hoe bizar het ook klinkt, volgens schaakgrootmeester David Levy is het een logische evolutie. Als wetenschapper schreef de Brit in 2007 al het boek ‘Love and Sex with Robots’. In Londen deed hij deze week zijn standpunten nog eens uit de doeken voor een zaal vol academici. “We kunnen er nu lacherig over doen, maar jullie zullen de tijd van liefde en seks met robots nog meemaken. Ik schat dat de eerste huwelijken tussen mens en robot rond 2050 zullen plaatsvinden. Misschien zelfs vroeger, maar zeker niet later. De miljoenen mensen ter wereld die op dit moment niet (genoeg) aan hun trekken komen, zal u alvast niet horen klagen.”
Adrian David Cheok, een professor aan de Londense universiteit, voorspelde eerder al dat programmeerbare machines het leven van veel mensen aangenamer zullen maken. “Je kan altijd de seks krijgen die je zelf wil, dat wordt de toekomst. De volgende stap wordt dan echte liefde, dat zien we trouwens nu al gebeuren.”
Door: Sven Van Malderen – Bronmateriaal: News.com.au